Forvirring om Sandbergs EØS-standpunkt

Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg og leder Siv Jensen fotografert under landsmøtet i april. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg og leder Siv Jensen fotografert under landsmøtet i april. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Frps nestleder Per Sandberg sier han er imot EØS-avtalen, mens Frp-leder Siv Jensen sier han er for den.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jensen sier Sandberg ikke er en motstander av avtalen, i stedet «anerkjenner han den verdien EØS-avtalen har hatt for Norge i et handelspolitisk perspektiv», sier hun til Dagens Næringsliv.

Sandberg, som er leder av programkomiteen i Fremskrittspartiet, har tidligere uttalt i et intervju med Klassekampen at han ville stemt nei til avtalen i dag.

Les også: Ønsker «Brexit-oppskriften» for Norge

– Det han sier, er at det er behov for å se på enkeltelementer av avtalen. Det mener jeg vi må være åpne for å ta en diskusjon på, sier Jensen. Men til Dagens Næringsliv sier Sandberg at det er helheten, ikke enkeltelementer, han er imot.

– Når jeg da blir utfordret på helheten, ja eller nei, blir svaret nei, da det er store forbedringer for norsk næringsliv og Norge jeg etterlyser, sier han.

Jensen mener det er uaktuelt å si opp avtalen, selv om EU-motstanden er sterk og voksende i partiet.

Personvernpolicy