Kona fikk Tord Lien til å slutte

HJEMOVER: Tord Lien (Frp) satt i over tre år som olje- og energiminister. Nå blir han i langt større grad en fysisk tilstedeværende far og ektemann.
HJEMOVER: Tord Lien (Frp) satt i over tre år som olje- og energiminister. Nå blir han i langt større grad en fysisk tilstedeværende far og ektemann. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nylig avgått olje- og energiminister Tord Lien ble i jobben helt til kona ba ham komme hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter mer enn tre år som sjef i Olje- og energidepartementet ble Tord Lien (Frp) like før jul byttet ut med Terje Søviknes (Frp). Lien hadde da vært 12 år på den nasjonal politikkscenen.

Som statsråder flest med familie, er det ofte et spørsmål om hvordan den andre halvdelen av ekteskapet får sin hverdag til å gå opp. Så også for Tord Lien.

– Jeg hadde som utgangspunkt at han kunne få sitte så lenge Erna Solberg ville ha ham frem til neste valg. Men jeg kjente på det i fjor, at det begynte å nærme seg en grense, sier Kristin Reitstøen til VG.

I et juleintervju med familien Lien Reitstøen, forteller hun hvordan det etter tre år ble nok for henne og barna å holde til i Trondheim mens far og ektemann jobbet i Oslo.

Lien uttrykte ønsket om å få bruke mer tid på sine kjære som årsak til at han gikk av som statsråd.

– Etter å ha fått det privilegium å være borte i så mange år, for å prioritere politikken, så lytter du når du blir hjemkalt av kona, sier Tord Lien.

Personvernpolicy