Margreth Olin vil påvirke politikerne

BARNEHAGELEK: Viktigere enn Torbjørn Røe Isaksen tror, mener filmskaper Margreth Olin.
BARNEHAGELEK: Viktigere enn Torbjørn Røe Isaksen tror, mener filmskaper Margreth Olin. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Dokumentarfilmskaper Margreth Olin er klar med en ny film. Temaet er «Barndom» og håpet er at den vil påvirke politikerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olin sier til Dagsavisen at dette er en film hun har villet lage hele livet, helt siden hun bestemte seg for å slutte i barnehagen. Hun håper kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil se filmen, som hun beskriver som en protest.

– Stortingsmeldingen om barnehager, som kom i vår, heter «Tid til lek og læring». Da har man misforstått noe grunnleggende. Lek er læring. Det er noe av det jeg vil vise i filmen, sier hun.

– Jeg vil være med og sette dagsorden i den politiske debatten. Skole og barnehage blir viktige i valgkampen fram til høstens stortingsvalg, legger hun til.

I ett år har Olin fulgt barna i en barnehage på Nesodden for å lage en observerende dokumentar om barn og lek. Hun begynte å lete etter en barnehage for snart ti år siden og endte til slutt opp med barnehagen der hennes egne barn har gått tidligere.

– For å kunne slippe så tett på barna som vi trengte, måtte vi ha tillatelser fra både ansatte og alle foreldrene, forklarer hun.

Personvernpolicy