Uenighet i regjeringen:

Landbruksminister Dale vil utfordre ulveavslaget

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp). Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp). Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) vil ikke uten videre godta avgjørelsen fra regjeringskollega Vidar Helgesen (H) om å stanse all felling av ulv i og i kanten av ulvesonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landbruks- og matdepartementets faglige råd var å følge fellingsvedtaket fra rovviltnemndene, men dette ble overkjørt av Helgesen med støtte fra lovavdelingen i Justisdepartementet.

Dales departement mener, etter nøye vurdering av naturmangfoldsloven og Bern-konvensjonen, at disse ikke er til hinder for å felle ulv i revir innenfor ulvesonen, skriver Klassekampen.

Les også: Helgesen sier nei til ulvejakt

– Jeg er opptatt av å gjøre videre vurdering av vårt handlingsrom for uttak. Jeg vil samarbeide med Klima- og miljødepartementet for å innenfor lovverket bidra til minst mulig risiko for beitenæringen, skriver Dale i en epost til avisen.

Klima- og miljøministeren har kalt partene i ulveforliket inn til et møte i Stortinget den 4. januar. Det er Høyre, Ap, Frp og KrF som står bak ulveforliket og som er invitert til møtet i departementet rett over nyttår.

Lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet bestemte i forrige uke at skadepotensialet ikke er stort nok til at fire ulveflokker i Hedmark kan skytes.

Les også: Norskog trekker seg fra kontaktutvalget for rovdyr

Personvernpolicy