Amundsen: – Jeg lover å ta vare på tryggheten for det norske folk

Ny statsråd ble grillet om tidligere uttalelser. Se video.

– Jeg er veldig stolt over å kunne gi nøkkelen til en partikollega, sa avtroppende justisminister Anders Anundsen da han overlot nøkkelen til kontoret sitt til Per-Willy Amundsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg lover at jeg skal jobbe hardt hver eneste dag for å ta vare på tryggheten for det norske folk, ta vare på rettssikkerheten og sørge for å videreføre den gode jobben Anundsen har gjort i tre år, sa Amundsen tirsdag kveld.

Utnevnelsen av Amundsen har skapt sterke reaksjoner hos regjeringens samarbeidspartier Venstre og KrF, som har uttalt at regjeringen beveger seg «et godt steg bort til høyre» for dem.

På spørsmål om sine tidligere uttalelser om innvandring og klima, og om det er noe han ønsker å ta tilbake, svarer Amundsen at han håper blir bedømt for den jobben han gjør som statsråd.

Bakgrunn: Solberg inn i valgåret med fornyet mannskap

– Anundsen har oppnådd viktige resultater

– Jeg takker Anders for innsatsen. Han ønsket selv å gå av, sa Solberg før hun understreket at hun har hatt et godt samarbeid med Frp-statsråden.

– Han har oppnådd gode og konkrete resultater med redusert soningskø og styrket beredskap. PST er blitt styrket formidabelt og det forebyggende arbeidet for å hindre ekstremisme i å få fotfeste, konstaterte statsministeren.

Hun pekte også på at Forsvaret er styrket i sin beredskap og at Anundsen ikke minst har gjennomført nærpolitireformen, styrket barnehusene og arbeidet med vold i nære relasjoner.

– Store oppgaver foran seg

Om den påtroppende statsråden Per-Willy Amundsen (Frp) slo Solberg fast at han har gjort en solid innsats som statssekretær i Kommunaldepartementet og har lang erfaring.

– Han har store oppgaver foran seg. Politireformen må gjennomføres helt med mer synlig politi, mer tilgjengelig politi og for å bekjempe kriminalitet på en bedre måte, sa Solberg.

Hun understreket også at beredskap- og sikkerhetsspørsmålene er blant de viktigste prioriteringene for regjeringen.

SE VIDEO: Solberg takket avtroppende statsråder for innsatsen:

SE VIDEO: Her er Ernas nye statsråder:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden