NATO og Russland fortsatt dypt uenige

NATO og Russland er fortsatt dypt uenige om Ukraina, fastslår NATO-sjef Jens Stoltenberg. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
NATO og Russland er fortsatt dypt uenige om Ukraina, fastslår NATO-sjef Jens Stoltenberg. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg ser ikke tegn til at forholdet mellom NATO og Russland vil vende tilbake til normalen med det første.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er konklusjonen etter et møte i NATO-Russland-rådet mandag. Møtet ble holdt på ambassadørnivå ved NATOs hovedkvarter i Brussel.

– Vi hadde en ærlig og substansiell diskusjon om saker som er viktige for vår felles sikkerhet, sier Stoltenberg.

Hovedtema på møtet var Ukraina.

– De allierte og Russland er dypt uenige om krisen, sier NATO-sjefen.

Han gir uttrykk for alvorlig bekymring for situasjonen i Øst-Ukraina og gjentar at NATO-landene ikke anerkjenner Russlands ulovlige annektering av Krim – og at de heller ikke kommer til å gjøre det i framtida.

Les også: Obama: Trump stiller opp for NATO

Stoltenberg advarer USA mot sololøp

En rekke våpenhvilebrudd

NATO ber Russland om å overholde våpenhvileavtalene som ble inngått i Minsk i 2014 og 2015.

– Våpenhvilebruddene har nådd rekordnivåer de siste månedene. Tunge våpen er ikke blitt trukket tilbake. Og OSSEs observatører er gjentatte ganger blitt mål for angrep, sier Stoltenberg.

Møtet i NATO-Russland-rådet er det tredje så langt i år. Ambassadørene diskuterte også Afghanistan, militærøvelser og arbeid for å unngå misforståelser og farlige situasjoner.

Møtet ble holdt samme dag som EU vedtok en seks måneders forlengelse av sanksjonene mot Russland på grunn av situasjonen i Ukraina.

Les også: – Trump vil bli kvitt NATOs nestsjef

EU og NATO går til krig mot falske nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden