Oljenæringen i vest positive til Søviknes

Oljenæringen i vest har forventninger til Terje Søviknes som oljeminister. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oljenæringen i vest har forventninger til Terje Søviknes som oljeminister. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oljenæringen på Vestlandet tror det er en fordel med en ny oljeminister fra Hordaland. Framtiden i våre hender ber Terje Søviknes (Frp) dempe forventningene til fornyet oljevekst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det NTB erfarer tar Søviknes over Olje- og energidepartementet etter partifelle Tord Lien.

– Hvis han skaper stor optimisme og fremtidstro i oljenæringen, så lurer han både næringen og oss andre, sier leder Arild Hermstad i Framtiden i våre hender til Bergens Tidende. Han tror den lave oljeprisen er kommet for å bli og mener Søviknes heller må få fart på det grønne skiftet

– Søviknes vet at det finnes muligheter for fornybar energi på Vestlandet, så jeg er betinget optimist, sier Hermstad.

Bakgrunn: Frp skifter statsråder

Men de som driver med olje og gass i vest er også optimistiske nå som en vestlending får ansvaret for olje- og energipolitikken.

– Han kan mye om denne næringen, og vil helt sikkert være et sterkt bidrag inn i regjeringen. Vi står overfor betydelige utfordringer, og det tror jeg han er i stand til å se og gjøre noe med, sier leder Ove Lunde i interesseorganisasjonen HOG Energi. Også leder Marit Warncke i Bergens Næringsråd har forventninger til den blivende statsråden.

– Industrien etterspør at det må åpnes for nye leteområder. Men jeg vet ikke om det er noen forskjell på ham og Tord Lien når det gjelder det spørsmålet, sier Warncke, som håper på mer aktivitet i olje- og gassektoren.

Les også:

Tord Lien kan bli regiondirektør i NHO

Valgforskere: Overraskende og oppsiktsvekkende

Personvernpolicy