Clinton mener russisk innblanding bidro til valgtap

Hillary Clinton deltar i en seremoni i Kongressen sammen med visepresident Joe Biden.
Hillary Clinton deltar i en seremoni i Kongressen sammen med visepresident Joe Biden. Foto: Jonathan Ernst / Reuters

Hillary Clinton mener hun tapte presidentvalget på grunn av russisk innblanding.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun anklager også Russland for å forsøke å undergrave grunnleggende amerikanske prinsipper ved hjelp av en langsiktig strategi.

I en tale i New York torsdag kveld refererte Clinton til en personlig feide med Russlands president Vladimir Putin som en mulig årsak til at Russland blandet seg inn i valgkampen. Hun antydet også at Putin var personlig involvert i hackingen av ulike politikere og organer i Det demokratiske partiet, slik også Det hvite hus har antydet.

Les også: Det hvite hus: Putin direkte involvert i USAs valgkamp

– Vladimir Putin ledet selv de skjulte nettangrepene mot vårt valgsystem, mot vårt demokrati, tilsynelatende fordi han bærer et personlig nag til meg. Han ønsker ikke bare å score et poeng mot meg, men også å undergrave vårt demokrati, sa Clinton da hun møtte finansielle støttespillere.

Hun knytter Putins personlige vendetta til hennes anklager om valgfusk under valget på ny russisk nasjonalforsamling i 2011. Clinton var da utenriksminister.

Les også: NBC: Putin involvert i hackerangrepene i USA

Clinton har tidligere kritisert FBI-sjef James Comey for å ha kommet med kunngjøringer som skadet valgkampen hennes. De handlet om hennes bruk av en privat epostkonto da hun var utenriksminister. Nå skjerper hun imidlertid kritikken mot Russland. Clinton har holdt en lav profil siden valget.

Les også: Stor splid om russisk presidentvalg-hacking

Personvernpolicy