Hagen advarer mot «klimahysteriet»

<p>Carl I. Hagen</p>
Carl I. Hagen Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ikke før har Frp-veteran Carl I. Hagen varslet mulig comeback på Stortinget før han går i strupen på de som måtte mene at Jordens fremtid er i fare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er helt meningsløst at vår budsjettkrise, nesten regjeringskrise, dreier seg om klima. Tenk om det hadde dreid seg om noe som har med Norge å gjøre, sier Hagen i et intervju med TV 2.

Mens forskere peker på stadig mer illevarslende rapporter om global oppvarming, går Frps frittalende tungvekter mot strømmen. Stikk i strid med det mange fagmiljø advarer imot, mener 72-åringen at mye av det som skrives om klimaødeleggelser er en bløff.

– Det er ingen i Fremskrittspartiet som lenger tør si det jeg gjorde: At påstandene om at klimaendringene er menneskeskapte, er klimahysteri, sa Hagen til VG i november.

Les også: Forsker: – Helt vilt det som skjer i Arktis

Stor klimauro på Stortinget etter Trumps seier

2016 fortsatt ekstremt varmt

Rekordvarme på Nordpolen

Bare i løpet av de siste månedene er det kommet nye og illevarslende rapporter om at det aldri er målt høyere temperaturer på Nordpolen, at havisen minker i raskt tempo, at innbyggerne på Svalbard har opplevd rekordvarme i 73 måneder i strekk, noe som kan føre til at permafrosten tiner, at sjøisen i Barentshavet krymper samt at lufttemperaturen i Arktis er ti grader høyere enn normalt.

Dette ser ikke ut til å bite på Carl I. Hagens syn på det som blir omtalt som klimakrisen.

Da det ble klart at Aina Stenersen trakk seg fra nominasjonslisten til Stortinget, er Hagen nå på 4. plass på neste års stortingsliste. Dermed vil han igjen kunne være med å prege rikspolitikken i en ny stortingsperiode dersom partiet får nok stemmer. Dette er budskapet han vil gi sine velgere i klimapolitikken:

Les også: Forskere bekymret over endringer i havisen

Forskere advarer om at havet blir «sykere»

Ny rekord: 65 millioner mennesker på flukt

– Spiller ingen rolle for klimaet

– Det vi i lille Norge gjør, seks millioner mennesker, spiller ingen rolle for klimaet i det hele tatt. Norge skal liksom være i spissen for å minske etterspørsel etter olje og gass, vi burde jo være i spissen for å fremme olje og gass, som vi lever av å selge, sier Hagen til TV 2.

Da han blir konfrontert med opplysninger om at temperaturene på jorden øker, svarer den erfarne politikeren slik:

– Nei, hvor har du det fra? Det gjør de aldeles ikke, de siste 30 årene har det ikke vært noen økning. Alle er redd for to grader varmere, det var det i vikingtiden, og det var ikke så mange som kjørte dieselbil den gangen altså, mener Frp-veteranen.

Les også: Havnivået stiger raskere enn på 2.800 år

Forskere bekymret over issmeltingen i Arktis

Klimasakens far vil vitne mot Norge

Personvernpolicy