Listhaugs integreringsmottak lite populære

<p>INTEGRERIG: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) åpner fredag et nytt integreringsmottak for flyktninger og asylsøkere i Steinkjer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix</p>
INTEGRERIG: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) åpner fredag et nytt integreringsmottak for flyktninger og asylsøkere i Steinkjer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rundt 3.500 asylsøkere kunne potensielt ha søkt seg til de fem nye spesialmottakene som integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har etablert, men så langt har bare 150 søkt på 500 plasser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en oversikt Adresseavisen har utarbeidet i forkant av at Listhaug selv åpner integreringsmottaket i Steinkjer fredag. I Steinkjer er bare 37 av totalt 75 plasser tatt i bruk.

Inkluderer man de fire øvrige mottakene i Larvik, Kristiansand, Oslo og Bodø er bare 150 plasser av totalt 500 tilgjengelige fylt opp.

– Det jobbes veldig godt med etableringen, og antallet beboere i integreringsmottak øker fra dag til dag, sier seksjonsleder Morten Tjessem i Imdi, som har ansvaret for en del av denne prosessen.

Tjessem viser til at UDI nylig har gått ut med en informasjonspakke til alle ordinære mottak, samt startet opp tilsvarende informasjonsarbeid i enkelte transittmottak.

– Her er arbeidet i startfasen og det er ikke mulig å si noe om responsen ennå. Vi forventer å se resultatene av dette i perioden fram mot nyttår. Det har vist seg at enkelte som fikk anledning til å søke lot være fordi de ikke ønsket å binde seg til bosetting i samme kommune, sier Tjessem.

De nye spesialmottakene er ment for asylsøkere som er ekstra motiverte til integrering og som ønsker å komme raskt inn i norsk arbeidsliv. Plassene er forbeholdt flyktninger som har fått opphold, eller som med stor sannsynlighet vil få det.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden