«Ingen framgang» etter Kerry-Lavrov møte om Syria

<p>IKKE ENIGE NÅ HELLER: USAs utenriksminister John Kerry (t.v.) og hans russiske motpart Sergej Lavrov under et møte i FN i september.</p>
IKKE ENIGE NÅ HELLER: USAs utenriksminister John Kerry (t.v.) og hans russiske motpart Sergej Lavrov under et møte i FN i september. Foto: Andrew Kelly / Reuters

USA og Russlands utenriksministre kom ikke fram til nye løsninger for en mulig våpenhvile i Syria da de møttes i Hamburg torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk tjenestemann sier USAs utenriksminister John Kerry møtte sin russiske kollega Sergej Lavrov ved to anledninger torsdag.

Hvert av de to møtene varte i ti minutter, og «ingen framgang eller konklusjon ble fattet om Aleppo».

I etterkant av møtene sa Kerry til russiske journalister at han likevel har tro på at partene skal komme fram til en løsning.

Både Kerry og Lavrov er i Hamburg i forbindelse med ministerrådsmøtet i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

På OSSE-møtet advarer Kerry forøvrig mot farlig populisme.

– I for mange steder i OSSE-regionen har det vært en økning av autoritære tanker, fulgt av en svekkelse av menneskerettighetene, restriksjoner på uavhengige medier og en økning i hatkriminalitet, sa Kerry.

– Fordommer, undertrykkelse og knebling av opposisjonen kan ikke bli en normal del av samfunnet. Alle brudd på grunnleggende friheter er en stygg byggekloss på veien mot tyranni. Faktum er at vi alle må være klar over faren ved autoritær populisme, fortsatte Kerry.

Utenriksministeren trakk ikke fram bestemte land i talen, men snakket heller generelt om økende korrupsjon og enkelte statsoverhoders forsøk på å endre grunnlover for å styrke sin egen makt.