Sp vil ha returordning for FM-radioer

<p>PANT: Sv foreslår at kasserte norske radioer får et forlenget liv i analoge radio-land. Illustrasjonsfoto: Johnny Syversen / Digitalradio Norge</p>
PANT: Sv foreslår at kasserte norske radioer får et forlenget liv i analoge radio-land. Illustrasjonsfoto: Johnny Syversen / Digitalradio Norge

Senterpartiet tapte slaget om å få utsatt slukkingen av FM-nettet og ber nå i stedet regjeringen ta initiativ til en returordning for FM-radioer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titusener av fullt brukbare radioer i norske hus, hytter og biler vil bli avleggs når det tradisjonelle FM-nettet etter hvert slukkes. Startskuddet går i Nordland 11. januar.

– For at disse radioene ikke skal bli enda en ny avfallshaug av brukbar elektronikk, er det viktig å se hvordan de kan resirkuleres, skriver partiets kulturpolitiske talsperson Anne Tingelstad Wøien.

Wøien spør derfor om klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) vil ta initiativ til en returordning for FM-radioer og «sørge for at disse tilfaller befolkningen i land der FM-nettet ikke skal slukkes».

– Det letteste vil da være å sørge for at andre land, gjerne i Norden, som ikke slukker FM-nettet, kan overta radioene fra oss. Et slikt tiltak må organiseres i samarbeid med elektronikkbransjen som selger de nye DAB-radioene og gjerne miljøvernorganisasjonene, skriver Wøien.

Sp hadde helst sett at slukkingen ble utsatt, men vant ikke fram da saken ble endelig behandlet i Stortinget onsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden