Åtte års fengsel for smugling av metamfetamin

Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En litauer er dømt til åtte år og tre måneders fengsel for å ha forsøkt å smugle 22 kilo metamfetamin til Norge. Manglende ressurser gjorde at politiet ikke tok opp jakten på bakmennene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

49-åringen ble stanset i en rutinekontroll på Svinesund på formiddagen 28. oktober 2015. Tollerne fant drøyt 22 kilo metamfetamin i til sammen 22 pakker skjult i konstruerte hulrom bak støtfangerne på bilen.

– Det dreier seg om et meget betydelig antall brukerdoser og partiet hadde en meget stor verdi på det illegale markedet. Tiltalte anses å ha handlet ut fra eget profittmotiv, skriver tingrettsdommer Svein Magnussen i dommen.

Mannen har benektet kjennskap til narkotikaen. Han forklarte i Halden tingrett at han skulle til Norge for å hjelpe en venn med kjølesystemet i et vogntog. Retten festet ikke lit til forklaringen, men ga ham noen måneders strafferabatt fordi han i utgangspunktet viste vilje til å samarbeide med politiet for å pågripe mottakere.

Politiet hadde imidlertid ikke ressurser til å gjennomføre noen aksjon, noe retten er svært kritisk til:

– Retten bemerker at det er uheldig at manglende ressurser gjør at politiet tidlig må sette strek når det gjelder forsøk på å få pågrepet navngitte bakmenn i utlandet, skriver Magnussen.

Les også:

Sju års fengsel for narkosmugling

Mange tatt for smugling av valuta

Smuglerbiler stjålet fra politiets lager

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden