Arbeiderpartiet klar vinner i Nord-Norge

Tallene er et godt utgangspunkt for å starte den lange valgkampen, sier leder i Finnmark Arbeiderparti, Ingalill Olsen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Tallene er et godt utgangspunkt for å starte den lange valgkampen, sier leder i Finnmark Arbeiderparti, Ingalill Olsen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arbeiderpartiet har støtte fra 38,6 prosent av nordlendingene. Det kommer fram i en meningsmåling InFact har gjort for NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Støtten til de ulike partiene ligger stort sett på samme nivå i Nord-Norge som for landet under ett. Men Ap gjør det noe bedre enn på landsbasis. Det samme gjelder SV, som får 6,3 prosent og Senterpartiet som har støtte fra 10,7 prosent av nordlendingene.

– Dette er et godt utgangspunkt for å starte den lange valgkampen, sier leder i Finnmark Arbeiderparti, Ingalill Olsen til NRK.

Også lederen i Troms Arbeiderparti, Cecilie Terese Myrseth, er godt fornøyd med tallene.

– Det har vært mye rot på borgerlig side. Jeg tror mange i nord merker seg store kutt i landsdelen, at det er lite forståelse for hva som skal til for utvikling, og ikke minst at de er fraværende fra de store nordnorske debattene, sier hun.

Høyre kommer nest best ut med 16,2 prosent. Frp får 12,6 prosent og Kristelig Folkeparti får 4,7 prosent på Nord-Norge-målingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden