Biden setter døren på gløtt for presidentvalg i 2020

Visepresident Joe Biden sier spøkefullt at han kanskje stiller i presidentvalget om fire år. Han vil i hvert fall ikke avvise det helt. Arkivfoto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix
Visepresident Joe Biden sier spøkefullt at han kanskje stiller i presidentvalget om fire år. Han vil i hvert fall ikke avvise det helt. Arkivfoto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Avtroppende visepresident Joe Biden sier spøkefullt han kanskje vil stille i presidentvalget i 2020. Skjebnen har en underlig evne til å blande seg inn, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg stiller i 2020. Som presidentkandidat. Så, fader heller, sa Biden til pressen mandag og smilte bare så vidt. Han hadde muligheten til å gå tilbake på utsagnet, men grep den bare delvis.

– Jeg vil ikke forplikte meg til å ikke stille. Jeg vil ikke forplikte meg til noen ting. Jeg lærte for lenge siden at skjebnen har en underlig evne til å blande seg inn, svarte han på spørsmål om han spøkte.

Biden, som fylte 74 forrige måned, vil være 78 neste gang det holdes presidentvalg. Ronald Reagan var nesten like gammel da han avsluttet sine åtte år i Det hvite hus, og han er den eldste som har vært USAs president. Dersom Trump sitter like lenge som Reagan, vil han slå aldersrekorden fra 1989.

Biden stilte ikke i årets presidentvalgkamp, men valgte i stedet å støtte Hillary Clinton. Han stilte som kandidat i Det demokratiske partiet i 2008, men tapte for Barack Obama, som deretter valgte ham som sin visepresidentkandidat. Før det var Biden senator i 36 år.

Les også: Republikansk valgmann nekter å stemme på Trump

Test: Er du egentlig en Trump-supporter?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden