Hareide tror ikke på enighet

Se video.

KrF-leder Knut Arild Hareide bekrefter at samarbeidspartiene har fått nye tilbud på bordet fra regjeringen. Ifølge Stavanger Aftenblad har regjeringen lagt 6 milliarder kroner på bordet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg direkterapportering om budsjettkrisen nederst i saken.

SISTE: Regjeringen har tilbudt Venstre og KrF en ny pakke verdt over 6 milliarder kroner i håp om å få til en enighet om statsbudsjettet, melder Stavanger Aftenblad.

I pakken ligger det blant annet nye grønne tiltak til om lag 2,5 milliarder. Det inkluderer både klima- og miljøtiltak samt samferdselstiltak med betydelig satsing på jernbane, opplyser flere kilder til avisen.

I tillegg frister regjeringspartiene med rundt 1 milliard kroner i en familiepakke inkludert kontantstøtte, og om lag 1 milliard til utdanning og forskning.

I tillegg skal det være en forsvarssatsing i størrelsesorden 2-300 millioner kroner. Noe av dette er «friske» penger, ifølge Aftenbladets kilder.

Deler av tilbudet skal være finansiert av de 1,8 milliarder kronene som regjeringen har fått i økt handlingsrom på grunn av færre asylsøkere enn forventet.

Tror ikke på enighet

KrF-leder Knut Arild Hareide sier det har kommet nye ting på bordet i budsjettforhandlingene, men at stortingsgruppa ikke har konkludert.

– Det er kommet innspill slik at vi har hatt samtaler i stortingsgruppen, men ingenting er konkludert.

Hareide bekrefter at han nå skal i møte med Erna Solberg, og at utviklingen er positiv.

– Men det er fortsatt størst sannsynlighet for at vi ikke blir enige, sier Hareide.

Statsminister Erna Solberg (H) haster ut fra budsjettmøtet med KrF og Venstre, for å orientere stortingsgruppene som den kriserammede forhandlingsprosessen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) haster ut fra budsjettmøtet med KrF og Venstre, for å orientere stortingsgruppene som den kriserammede forhandlingsprosessen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ingen enighet

Klokka 10 samlet stortingsgruppene til Høyre og Fremskrittspartiet seg for å få informasjon om den kriserammede budsjettprosessen.

– Vi skal få informasjon og vedta hva vi skal gjøre videre, sa partiveteran og fiskeriminister Per Sandberg på vei inn til møtet.

Nå får Høyre og Fremskrittspartiet vite hva regjeringens siste tilbud til KrF og Venstre går ut på. Målet er å informere egne partigrupper hva som ligger i den siste skissen.

En Frp-kilde sier til ABC Nyheter at det ikke er enighet fredag morgen, og at samtalene trolig vil fortsette frem til mandag.

– Samtalene vil nok bare fortsette frem til mandag morgen, sier Frp-kilden i Stortingsgruppen.

Bilpakken skal ikke ha vært og «er ikke tema», ifølge kilden.

Jensen: – Strukket oss langt

Statsminister Erna Solberg (H) hadde på sin side ingen kommentarer da hun rett før klokka 10 ankom Stortinget.

Både Høyre og Fremskrittspartiet har samlet sine grupper fredag i lys av den dramatiske forhandlingssituasjonen. Solberg og finansminister Siv Jensen hadde i forkant av gruppemøtene et nytt møte med KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande, hvor det skal ha blitt lagt fram et siste forslag til budsjettavtale.

– Vi har strukket oss langt og anstrenger oss videre for å finne en løsning, sa Frp-leder og finansminister Siv Jensen på vei til sitt gruppemøte.

Les også: KrF og V i nytt budsjettmøte hos statsministeren

– Gråter ikke om det ikke blir løsning

– Vi gråter ikke om det ikke blir noen løsning, sa Christian Tybring-Gjedde på vei inn på Frps gruppemøte.

Han la også til at for Frp ligger bilpakken fortsatt fast.

Under budsjettmøte fredag morgen skal regjeringen ha lagt et nytt tilbud på bordet.

Tilbudet skal etter regjeringspartienes mening være så godt at særlig KrF, men også Venstre vil ha tungt for å stemme imot, etter det VG erfarer.

Men den omstridte bilpakken står bom fast, og er ikke endret på i det nye tilbudet, bekrefter kilder til VG.

Les også: Ingen klare alternativer hvis Solberg går av

Følg NTBs direkterapportering:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden