Venstre-ledere holder på borgerlig samarbeid

Venstre-leder Trine Skei Grande får klart råd fra sine fylkesledere. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Venstre-leder Trine Skei Grande får klart råd fra sine fylkesledere. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Trass i samarbeidsproblemer og brudd i budsjettforhandlingene vil et flertallet av Venstres fylkesledere fortsatt holde seg på borgerlig side. Drømmen er en blågrønn regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klassekampen har snakket med 14 av Venstres 18 fylkesledere. Ti vil at Venstre skal holde seg på den borgerlige siden, mens fire er i varierende grad åpne for å vurdere et samarbeid med Ap. Alle gir imidlertid full støtte til bruddet i forhandlingene om statsbudsjettet.

Selv om fylkeslederne vil ha en borgerlig regjering, vil de helst ha en annen variant enn den landet har i dag. Espen Opheim, leier i Oslo Venstre, er en av dem som mener en blågrønn regjering ville være det beste:

– Jeg mener fremdeles at mange andre ting enn bare klima tilsier at vi bør prøve å få til et samarbeid på borgerlig side. Vår primærregjering er Venstre, Høyre og KrF. Det handler om ting som skole, næringsliv og synet på organisering av offentlig sektor, seier Opheim.

Ingen av fylkeslederne Klassekampen har snakket med, vil si noe om hvordan de tenker seg et eventuelt parlamentarisk flertall bak en sentrum-høyre-regjering.

Les også:

Ingen klare alternativer hvis Solberg går av

Erna Solberg: – Svært krevende å få budsjettet i havn

Ap-ordførerne mener Støre ikke bør ta over

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden