Tilliten til Solberg stuper

Statsminister Erna Solberg under pressekonferansen om budsjettprosessen onsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg under pressekonferansen om budsjettprosessen onsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Budsjettkrisen har fått følger for folks tillit til statsministeren. I en fersk meningsmåling sier hele 44,6 prosent av de spurte at tilliten til statsminister Erna Solberg (H) er svekket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre-velgerne er mest kritiske, seks av ti har fått svekket tillit til Solberg etter forhandlingene. InFact har gjennomført den nye målingen for VG onsdag kveld.

Av de spurte i målingen mener 42,7 prosent at det var feil å stille ultimatum, mens 31 prosent støtter denne taktikken. Det betyr imidlertid ikke at folket støtter høyere bilavgifter. Bare 20 prosent er enige med Venstre i at bilavgiftene bør økes, 31 prosent vil ha lavere avgifter, mens 38 prosent mener dagens nivå bør videreføres.

I samme måling foretrekker 50,5 prosent Jonas Gahr Støre (Ap) som statsminister, mens bare 34,5 prosent vil ha Solberg. Det er en kraftig økning for Støre, men samtidig en oppgang på nesten to prosentpoeng for Solberg siden forrige måling.

I lengre tid har det vært ganske jevnt mellom de to statsministerkandidatene på slike målinger, og i september fikk Støre fem prosentpoeng større oppslutning enn den sittende statsministeren. Nå er altså forskjellen over 15 prosentpoeng.

I statsministermålingen er Støre mest populær i alle aldersgrupper og over hele landet. I tillegg foretrekker et klart flertall av KrFs og Venstres velgere nå Støre framfor Solberg som statsminister.

Les også:

Grande rydder helgen i håp om budsjettavtale

Erna Solberg: – Svært krevende å få budsjettet i havn

Kristelig Folkeparti bryter budsjettforhandlingene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden