Budsjettkrisen: – Ingen nye forslag på bordet

Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide forlater statsministerboligen i Inkognitogata etter budsjettforhandlingene mandag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide forlater statsministerboligen i Inkognitogata etter budsjettforhandlingene mandag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det skal ikke ha kommet noen nye forslag til løsning på budsjettkrisen fra statsminister Erna Solberg (H) under møtet i statsministerboligen mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette skal ha overrasket støttepartiene, skriver VG.

Statsminister avbrøt mandag besøket sitt i Nord-Norge og Trøndelag og reiste tilbake til Oslo for å forsøke å løse striden om statsbudsjettet for neste år. Mandag kveld var det samling i statsministerboligen med representanter fra regjeringen og de to støttepartiene for å prøve å finne en løsning.

Bakgrunn: Hareide: – Vi er på overtid av overtiden

Men møtet ble avsluttet uten resultat, og ifølge VGs kilder kom det ingen nye forslag på bordet, til tross for at Høyre og Frp i snart en uke har diskutert forslagene KrF og Venstre kom med i begynnelsen av forrige uke.

– Det er krevende. Vi har jobbet over lang tid, det er en uoversiktlig situasjon, men ingen hadde forventet en løsning i kveld, sa KrF-leder Knut Arild Hareide på vei ut fra møtet mandag kveld. Han la ikke skjul på at han var skuffet.

Både han og Venstre-leder Trine Skei Grande pekte igjen på regjeringens ultimatum, og hvor vanskelig det har gjort forhandlingene.

– Jeg tror regjeringen har fått mange ting å tenke på etter de tilbakemeldingene vi har gitt, og det er fortsatt ekstremt krevende, sa Venstre-lederen.

Partene er enige om å holde dialogen åpen, men det er ikke satt noe tidspunkt for når forhandlingene fortsetter.

Les også:

Nytt toppmøte om budsjettet

Statsministeren hjem til budsjettinnspurt

Støre klar hvis Solberg må gå

Personvernpolicy