UDI legger ned nesten 1.000 asylplasser

Christine Wilberg, avdelingsdirektør region- og mottaksavdelingen, takker alle som deltok i etablering og drift av mottakene som ble opprettet i fjor høst. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Christine Wilberg, avdelingsdirektør region- og mottaksavdelingen, takker alle som deltok i etablering og drift av mottakene som ble opprettet i fjor høst. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Utlendingsdirektoratet (UDI) legger ned ytterligere 930 mottaksplasser. Siden det kommer så få asylsøkere, blir seks mottak over hele landet avviklet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De seks mottakene som legges ned i denne runden, er Harstad statlige mottak i Troms, Volda mottak i Møre og Romsdal, Øyrane statlige mottak i Sogn og Fjordane, Sauda statlige mottak i Rogaland, Arendal statlige mottak i Aust-Agder og Sarpsborg mottak i Østfold.

UDI har tidligere i høst lagt ned 10.800 mottaksplasser. Samtidig ble det varslet ytterligere nedleggelser i høst og neste år hvis det fortsatte å komme få asylsøkere til Norge.

– Nå må vi legge ned ytterligere 930 ordinære mottaksplasser. Dette berører dessverre mottaksansatte, kommuner og beboere, sier avdelingsdirektør Christine Wilberg i UDI.

Belegget på norske asylmottak er halvert siden årsskiftet, da det bodde vel 30.300 personer på mottakene. Mandag 28. november var tallet redusert til 15.300. Til nå i år er det kommet 3.000 asylsøkere til Norge. Ankomstene har ligget på rundt 60 til 70 personer ukentlig siden februar i år.

Sarpsborg mottak avvikles allerede nå i desember, Øyrane mottak 1. april neste år og resten blir lagt ned 1. mars. UDI varsler i tillegg at det kan komme ytterligere kutt i mottaksplassene neste år, dersom det fortsetter å komme så få asylsøkere som i dag.

Les også: UDI med uheldig tweet om utvisning av flyktninger

UDI gir ekstra støtte til barnefamilier som vil reise fra Norge

Listhaug styrker UDI for å avsløre asyljuks

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden