Støre mer populær enn Solberg

Jonas Gahr Støre er for tiden en mer populær statsministerkandidat enn Erna Solberg. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Jonas Gahr Støre er for tiden en mer populær statsministerkandidat enn Erna Solberg. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ap-leder Jonas Gahr Støre øker avstanden ned til Erna Solberg (H) på en ny statsministermåling. Samtidig mener 89 prosent at Solberg gjør en god eller middels god jobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Dagbladets måling, som ble gjennomført av Ipsos for halvannen uke siden – før budsjettforhandlingene virkelig spisset seg til – sier bare 8 prosent at de synes statsministeren gjør en dårlig jobb.

På spørsmål om hvem de helst vil ha som statsminister, svarer 30 prosent Jonas Gahr Støre, mens 22 prosent foretrekker Solberg. Det er en fremgang på 1 prosentpoeng for Støre siden oktober og en tilbakegang på 3 prosentpoeng for Solberg.

– Dette er hyggelige tall. De har ligget på et godt nivå gjennom denne høsten, og det er inspirerende. Så vet jeg også at jeg leder et lag, og det er laget som skal vinne, sier Ap-lederen om resultatet.

Les også: Rødgrønt flertall i novembermålinger

Når de spurte ikke får velge andre kandidater enn Støre og Solberg, vil 50 prosent ha førstnevnte, mens 43 prosent går for den sittende statsministeren. Også hun synes tallene som kommer fram i målingen er hyggelige.

– Det er klart at i en periode der Ap gjør det litt bedre på målingene, er det ikke rart at Jonas får litt drahjelp av det. Om det er statsministeren eller partiet som er forklaringen, det vet man aldri, men jeg synes det er hyggelig å få positiv tilbakemelding.

Les også:

Støre klar hvis Solberg må gå

Støre: – Mer som forener enn skiller Ap og KrF

KrF- og Venstre-velgerne foretrekker Solberg

Personvernpolicy