Støre lover å heve fagforeningsfradrag

Ap-leder Jonas Gahr Støre. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ap-leder Jonas Gahr Støre går inn for å heve skattefradraget for fagforeningskontingenten til 4.200 kroner. Det betyr titalls millioner i samlet skattelette for fagforeningsmedlemmene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den samlede effekten av å heve fradragsgrensen med 350 kroner vil være 65 millioner, sier Støre til VG. Siden 2013 har grensen vært uendret på 3.850 kroner.

– Skal vi klare å beholde og utvikle viktige kvaliteter ved norsk arbeids- og samfunnsliv, må vi ha en politikk for økt organisasjonsgrad. Det mest direkte virkemiddelet vi har er skattefradrag for fagforeningskontingent. Ap går derfor inn for å øke fradraget til 4.200 kroner, sier Støre

Beregninger gjort av LO viser at fradraget i 2013 utgjorde 51 prosent av kontingent for en gjennomsnittlig industriarbeider. I fjor var andelen 48 prosent. Støre lover derfor ytterligere økninger i årene som kommer.

– Det har bygd seg opp et stort etterslep. Fradraget skal stimulere til å organisere seg, og da går det i gal retning når verdien på fradraget faller, sier Ap-lederen.

Samlet bidrar LOs medlemmer med millioner i støtte til partiet Støre leder.

Les også:

Store forbund sikter mot LO-toppen

LO-medlemmer vender ryggen til Frp

Heggelund mener Ap blåser i trepartssamarbeidet

Personvernpolicy