LO-lederen: Frp er Trumps brødre og søstre

– Jeg vil si at Høyre sitter i regjering med Trump sine brødre og søstre, mener LO-leder Gerd Kristiansen.
– Jeg vil si at Høyre sitter i regjering med Trump sine brødre og søstre, mener LO-leder Gerd Kristiansen. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

LO-leder Gerd Kristiansen skjerper sammenligningen mellom Fremskrittspartiet og USAs påtroppende president Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en tale under den årvisse kartellkonferansen på Gol viste hun til uttalelser fra LO-nestleder Hans-Christian Gabrielsen, som overfor VG nylig slo fast at Frp-statsrådene Siv Jensen og Sylvi Listhaug er «Trumps ideologiske kusiner».

– Jeg vil si at Høyre sitter i regjering med Trump sine brødre og søstre. Brutte løfter og et kvinnesyn som tar oss tilbake til 50-tallet – det er det de har å varte opp med. De hadde passet rett inn i Trump-dynastiet, tordnet Kristiansen.

Hun brukte tid på å beskrive den uro som mange føler etter det amerikanske presidentvalget, og reagerer kraftig på Høyre-nestleder Bent Høies sju grunner til at en Donald Trump umulig kunne vunnet et valg i Norge.

– LOs styrke og innflytelse er ifølge ham en av grunnene. Jeg tok «bunntenning» da jeg leste det. For det er ikke på grunn av, men på tross av denne regjeringen at vi har kraften og styrken som vi har, sa LO-lederen.

Les også: LO-medlemmer vender ryggen til Frp

LO-topp: – Opprør fra grunnplanet

LO-Gerd fikk nye tenner i Ungarn. Den ungarske mureren må bare trekke sine