Trump-stiftelsen innrømmer brudd på skattereglene

Donald Trumps stiftelse er i hardt vær. Arkivfoto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix
Donald Trumps stiftelse er i hardt vær. Arkivfoto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den veldedige stiftelsen til USAs påtroppende president Donald Trump vedgår at den har brutt reglene til det amerikanske skattevesenet IRS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump-stiftelsen innrømmer i sin selvangivelse for 2015 at den ikke har overholdt reglene om ikke å gi støtte til Trump, familien hans, bedriftene hans eller andre store bidragsytere til stiftelsen.

Ifølge selvangivelsen som er publisert på nettsiden GuideStar, er IRS-reglene også brutt tidligere år. Det blir ikke gitt detaljer om bruddene på skattereglene. Opplysningene kommer samtidig med at påtalemakten i New York etterforsker om Trump personlig har blitt tilgodesett av stiftelsen.

Leder av påtalemakten, demokraten Eric Schneiderman, ga i oktober ordre om at stiftelsen måtte innstille virksomheten, siden den verken har registrert seg hos de rette instanser eller har lagt fram årlige regnskap slik loven krever.

Stiftelsen har også fått kritikk for en donasjon til en støttegruppe for en delstatsadvokat som vurderte om saken mot Trump University skulle etterforskes.