Meny

Jensen anklager Hareide for budsjettlekkasjer

Finansminister Siv Jensen (Frp) kritiserer KrF-leder Knut Arild Hareide for å lekke fortrolig informasjon fra de pågående budsjettmøtene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-leder Siv Jensen anklager forhandlingsmotpart Knut Arild Hareide (KrF) for å lekke fortrolig informasjon fra budsjettforhandlingsmøtene mellom de fire samarbeidspartiene, skriver Dagbladet.

Ifølge avisen er bakgrunnen at Hareide i dag var på nominasjonsmøte i sitt eget fylkeslag, der partilederen blant annet snakket om den fastlåste situasjonen mellom de fire borgerlige partiene.

– Vi ble ikke enige om hvordan det grønne skiftet skulle være. Så la regjeringen fram et tilbud som var litt dårligere enn det vi hadde takket nei til, men de legger det fram som et ultimatum, sa Hareide, som kalte dette for «uklokt» fra talerstolen.

Det er dette som, ifølge Dagbladet, skal ha satt sinnet i kok hos Siv Jensen, og svarer dette på spørsmål om hvordan hun ser på dagens uttalelse fra Hareide:

– Jeg har ikke for vane å lekke fra interne møter og har ikke tenkt å kommentere andres forsøk på å lekke fra fortrolige samtaler, skriver hun i en tekstmelding.

Hareide selv, mener Frp-lederen overreagerer.

– Dette er ikke ny informasjon. Det samme ble sagt direkte på TV da avtalen ble lagt fram av Erna Solberg og Siv Jensen for over en måned siden, sier han.

Lørdag kveld er det nok et «skjebnemøte» mellom de fire borgerlige partilederne i statsministerboligen.

Les også:

Hareide: – Krevende budsjettforhandlinger

Fastlåst foran nytt budsjettmøte hos statsministeren

Hareides mandat: Løsning med fire partier

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært