Høyre faller på ny VG-måling

PRESSET: Statsminister Erna Solberg og Høyre er under press i budsjettforhandlingene, og nå går de tilbake på en fersk måling. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PRESSET: Statsminister Erna Solberg og Høyre er under press i budsjettforhandlingene, og nå går de tilbake på en fersk måling. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre faller 2,1 prosentpoeng på VGs partibarometer for november. Ap holder stillingen og ville fått like mange mandater som de fire borgerlige partiene til sammen hvis dette hadde vært valgresultatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 38,1 prosent, mot 38,3 prosent for en måned siden, ifølge avisa.

Høyre må tåle en tilbakegang på 2,1 prosentpoeng til 19,7 prosent. Samtidig får Frp en oppgang på 0,6 prosentpoeng til 12,2 prosent. MDG får en oppgang på 1,1 prosentpoeng til 3,6 prosent. De andre partiene har kun små endringer: KrF opp 0,3 til 5,4, Venstre ned 0,6 til 4,2, SV opp 0,3 til 4,4, Senterpartiet opp 0,3 til 8,8, Rødt opp 0,5 til 2 prosentpoeng.

Målingen, som er utført av InFact, opererer med en feilmargin på pluss/minus 1,7 prosent. 2040 personer er spurt i to forskjellige undersøkelser.