Meny

47 land håper å slutte med fossil energi

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

47 land som er utsatt for klimaendringer, håper på sikt å kutte ut fossil energi fullstendig.

Kunngjøringen kom på FNs klimamøte i Marrakech i Marokko fredag, idet forhandlingene der gikk mot slutten.

Landene som nå sier de vil lede an i overgangen til en grønnere økonomi, tilhører gruppen Climate Vulnerable Forum. Bangladesh, Etiopia, Costa Rica og Marshalløyene er blant dem som har stilt seg bak erklæringen.

På klimatoppmøtet i Paris i fjor var disse landene pådrivere for målsettingen om å prøve å holde den globale oppvarmingen under 1,5 grader. Nå lover de å oppdatere sine egne klimaplaner innen 2020 og å gå over til kun å bruke fornybar energi «så snart som mulig».

Populært