Meny

Mekling for å unngå streik ved skoler og sykehus

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Virke møtte torsdag Unio, Akademikerne, Utdanningsforbundet, Lederne og Skolenes Landsforbund til mekling. Håpet er å unngå streik ved museer, skoler og sykehus mandag.

Oppgjøret i det såkalte HUK-oppgjøret (helse, undervisning og kultur) omfatter totalt 22 meklinger, som alle går parallelt. Meklingen startet klokken 10 torsdag, og meklingsfristen er midnatt natt til 19. november.

Striden dreier seg om fremtidig pensjon og medbestemmelse ved endring av tjenestepensjon og AFP.

Hvis det ikke oppnås enighet, blir det streik fra arbeidstidens begynnelse mandag 21. november. Da tas 301 arbeidstakermedlemmer fordelt på 16 virksomheter ut i streik.

Totalt har Unio-forbundene varslet uttak av 276 medlemmer.

I første omgang er det meldt plassfratredelse for medlemmer i Utdanningsforbundet, Norsk Sykepleierforbund, Forskerforbundet, Norsk Fysioterapeutforbund, Norsk ergoterapeutforbund og Norsk Radiografforbund.

En eventuell streik vil blant annet ramme flere avdelinger ved Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen, Stiftelsen Diakonhjemmets Sykehus i Oslo, en rekke museer i Trondheim, montessoriskoler i Bærum og Drøbak og folkehøgskolene Rødde og Solborg.

Populært