Meny

Trump vil ha fem års lobby-karantene

Donald Trump vil få slutt på at politikere går rett over til lobbybransjen etter at de sier farvel til politikken og vil ha fem års lobbykarantene for sine medarbeidere. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump vil kreve at alle som jobber for ham, skal forplikte seg til å ikke drive lobbyvirksomhet mot regjeringen i fem år etter at de eventuelt har forlatt Trump-administrasjonen.

Talsmann for Trumps overgangsteam, Sean Spicer, sier den nyvalgte presidenten vil kreve at nye medarbeidere avslutter sine eventuelle engasjement som lobbyister før de blir en del av Trump-administrasjonen. Og de må gå med på en fem års karantene etter at de eventuelt slutter.

– Folk skal ikke kunne bruke en fortid i administrasjonen til å berike seg selv, sier Spicer.

Les også:  Clinton ber tilhengerne om aldri å gi opp

Dette har vært et av valgløftene til Trump, markedsført under navnet «drain the swamp». Den nye amerikanske presidenten ønsker å redusere lobbyistenes innflytelse i amerikansk politikk.

Karantenereglene skal også gjelde for medlemmer i Trumps overgangsteam, og enkelte mener de vil gjøre det vanskelig å fylle alle postene i den nye administrasjonen.

Les også:   Trump vurderer oljemilliardær til toppjobb

Det er ventet at Trump-administrasjonen vil ansette rundt 4.000 mennesker, og karantenereglene kan gjøre det vanskelig for dem å gå tilbake til privat sektor.

Populært