Meny

Kilder til VG: Budsjettforhandlingene kan ryke torsdag

Venstre og KrF, her representert ved partilederne Trine Skei Grande (V) (t.v.) og Knut Arild Hareide (KrF) (t.h), kan komme til å bryte budsjettforhandlingene. I midten: statsminister Erna Solberg (H). Foto: Carina Johansen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kilder i Venstre og KrF opplyser til VG at de to partiene kan komme til å trekke seg fra budsjettforhandlingene allerede torsdag.

Avisen skriver at da partene forlot hverandre tirsdag var det med klar beskjed fra Venstre om at de to regjeringspartiene må gi opp sitt ultimatum om den såkalte bilpakken.

Onsdag var det en slags pause i forhandlingene, og samarbeidspartiene ventet på et nytt tilbud fra regjeringen. Dette tredje tilbudet ventes å bli lagt fram for Venstre og KrF på et nytt forhandlingsmøte torsdag.

Hvis ikke regjeringspartiene låser opp bilpakken og forhandler om den, ønsker sterke krefter i Venstres stortingsgruppe at partiet skal bryte forhandlingene. Dersom Venstre bestemmer seg for å gjøre dette, vil KrF med all sannsynlighet gjøre det samme, får VG opplyst.

Skulle Venstre og KrF likevel fortsette forhandlingene inn mot helgen, så har de fire partiene gitt seg selv frist fram til søndag klokken 18 med å bli enige om en budsjettavtale.

Les mer: D-dag nærmer seg for borgerlig budsjett

Populært