Meny

Humanetikere skuffet over Solberg

KrF-leder Knut Arild Hareide fikk støtte fra statsminister Erna Solberg (H) da han onsdag tok opp debatten om skolegudstjenester i Stortingets spontanspørretime onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) og KrF-leder Knut Arild Hareide er historieløse og lite samtidsorienterte når de anser julen som en nærmest utelukkende religiøs høytid, mener Human-Etisk Forbund.

Forbundet reagerer på at Solberg i Stortinget onsdag beklaget at enkelte skoler velger bort julegudstjenester. Hareide tok opp saken etter at flere rektorer i Voss har takket nei til tilbud om skolegudstjenester.

– Høyre er flinke til å overlate til foreldre å bestemme i mange viktige saker – i stedet for å overlate ansvaret til det offentlige. At de ikke gjør det med noe så sensitivt som livssynstilhørighet, er skuffende og overraskende, sier pressesjef Jens Brun-Pedersen i Human-Etisk Forbund til NTB.

Han peker på at den offentlige skolen skal ha en religionsundervisning som er objektiv, pluralistisk og kritisk:

– At Høyre ikke ser nødvendigheten av å skille mellom deltakelse i religiøse handlinger og kunnskapsformidling om religioner i en offentlig fellesskole, er nedslående.

Solberg burde støtte Utdanningsdirektoratets råd til skolene om aktiv påmelding til skolegudstjenesten, fordi det synliggjør at det ikke er skolen som arrangerer den, mener, mener Brun-Pedersen.

Bakgrunn: KrF ble bønnhørt om skolegudstjenester

Populært