Flertall vil ha nikab-forbud i skolen

Nikab dekker det meste av ansiktet. Et slikt plagg bør ikke brukes i skolen, mener et flertall av medlemmene i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Nikab dekker det meste av ansiktet. Et slikt plagg bør ikke brukes i skolen, mener et flertall av medlemmene i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et flertall i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget vil ha nasjonale regler mot heldekkende ansiktsplagg på norske skoler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Komiteen avga sin innstilling onsdag. Høyre og Arbeiderpartiet skaper flertall for å sikre regler om at både elever og lærere må ha ansiktene synlige, skriver Vårt Land.

– For Høyre sin del har dette ingenting med religiøse symboler å gjøre. Men det er viktig at læreren og skolen har mulighet til å si at her må du vise ansiktet ditt, og at det bør være et regelverk som gjelder over hele landet, sier Henrik Asheim (H) som har ledet komiteens arbeid.

De to partiene er åpne for hvordan et slikt regelverk bør utformes, mens Fremskrittspartiet sier tydelig at de ønsker et nasjonalt forbud i skolen.

Komiteen ber regjeringen komme med et forslag. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen varslet tidligere i høst at arbeidet med å utarbeide et slikt regelverk starter. Han sa da at det må vurderes om et forbud skal gjelde i klasserommet, i hele undervisningsbygget eller på hele utdanningsinstitusjonens område.

Les også:

Dansk skole kaster ut kvinner med nikab fra skoletimene

Frp vil forby all uniform-hijab