Meny

Sp sier nei til økte drivstoffavgifter

Sp og leder Trygve Slagsvold Vedum sier nei til økte drivstoffavgifter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiet sier som eneste parti nei til å øke drivstoffavgiftene. Onsdag legger partiet fram sitt alternative budsjettforslag.

– Det eneste regjeringen oppnår, er å dra inn penger de kan bruke på skattekutt til dem som har aller mest fra før. 50 øre fra eller til på dieselprisen betyr ingen ting for miljøet. I store deler av landet er folk helt avhengig av å kjøre bil, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

Med en kjørelengde på 26.000 km i året har Sp regnet seg fram til at regjeringens forslag til økning i drivstoffavgiften vil tilsvare 916 kroner mer i året. Arbeiderpartiets forslag tilsvarer 1.310 kroner.

I september var det Senterpartiets Geir Pollestad som sa at han var kritisk til å øke diesel- og bensinavgiftene.

– De fleste bor utenfor Oslo, og det er distriktene og de som er mest avhengige av bil, som vil bli rammet hardest av dette.

Les også:   Dette ville bensin og diesel kostet dersom oljeprisen falt til null

Onsdag legger Senterpartiet fram sitt alternative budsjettforslag.

– I vårt budsjett har vi lagt opp til omtrent den samme summen som regjeringen i bilavgifter. Men vi mener at det er feil å straffe dem som bruker bilen mye med høyere årsavgift enn dem som bruker bilen lite, sier Vedum.

Les også:

Bensinstasjon hadde feil drivstoff på tankene

Så enkelt sparer vi 3.500 kroner på bensin

Kjør elbil – spar titusener

Populært