Meny

Cruz på besøk i Trump-leiren

Senator Ted Cruz forlater Trump Tower. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlingene om nøkkelposisjonene i den nye Trump-administrasjonen fortsatte tirsdag. Senator Ted Cruz var blant dem som besøkte Trump Tower.

Donald Trump og påtroppende visepresident Mike Pence satt hele tirsdag sammen for å jobbe med regjeringskabalen. Ifølge mediene er det knallharde kamper rundt fordelingen av postene i regjeringen.

Det eneste som hittil er klart er at Trump har valgt lederen for Republikanernes nasjonalkomité, Reince Priebus, til stabssjef og den omstridte Breitbart-redaktøren Steve Bannon til sin nærmeste rådgiver.

Amerikanske medier er fulle av spekulasjoner om hvem som får ministerpostene, og ett av de heteste tipsene går på at New Yorks tidligere borgermester Rudolph Giuliani blir utenriksminister.

Texas-senatoren Ted Cruz var blant dem som var innom Trump-leiren tirsdag. Cruz hadde et vanskelig forhold til Trump under presidentvalgkampen, men endte opp med å gi den republikanske kandidaten sin støtte. Etter møtet ville Cruz ikke kommentere hva de hadde diskuterte, eller om han var aktuell for en post i regjeringen. Han sa imidlertid at han så fram til å samarbeide med presidenten og visepresidenten og at valget var et mandat for forandring

Donald Trump forlot tirsdag kveld hovedkvarteret for å spise middag med familien på en restaurant uten å varsle pressen som er samlet utenfor bygningen. Dette skapte reaksjoner og blir omtalt som et brudd på sedvane.

Populært