Meny

Assad ser på Trump som en naturlig alliert

Syrias president Bashar al-Assad ser på USAs påtroppende president Donald Trump som en naturlig alliert i kampen mot terrorister. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syrias president Bashar al-Assad ser på USAs påtroppende president Donald Trump som en naturlig alliert i kampen mot terrorister.

– Vi kan ikke si noe om hva han kommer til å gjøre, men om han kommer til å bekjempe terrorister, kommer vi selvsagt til å bli allierte, naturlig allierte i den forstand, sammen med russerne, iranerne og mange andre land, sier Assad i et intervju med den portugisiske TV-stasjonen RTP.

Trumps uttalelse i valgkampen om at USA bør gjøre mer for å bekjempe IS, falt i god jord hos den syriske presidenten.

– Jeg vil si at det er oppløftende, spørsmålet et om han kan levere, sier Assad.

– Kan han gjøre noe? Hva med dem som trekker i motsatt retning i administrasjonen hans, hva med mediene som var imot ham? Hvordan skal han håndtere dette, spør Assad.

– For oss er det derfor fortsatt uklart om han kan leve opp til løftene sine, sier han.

– Derfor er vi også forsiktige med å dømme ham, særlig ettersom han ikke har hatt noen politisk posisjon tidligere, understreker Assad.

I et intervju med The Wall Street Journal i forrige uke slo Trump fast at han slett ikke deler mange andres oppfatning av Syria-krigen.

Trump sa også at dersom USA beslutter å angripe Assad, «så ender vi opp med å kjempe mot Russland», den syriske presidentens fremste støttespiller.

Les også:

SOHR: – Assad-regimet slapp 1.128 tønnebomber i oktober

Assad regner med å sitte ved makten i Syria til 2021

USA mener Syria bruker sult som våpen

Populært