Meny

Mot skattestrid i Høyre

Ikke alle i Høyre er like begeistret for programforslaget leder av nominasjonskomiteen Torbjørn Røe Isaksen har lagt fram. Her fra framleggelsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ligger an til kamp om Høyres framtidige skattepolitikk. Minst fire fylkeslag vil gå imot programforslaget om å ikke fjerne formuesskatten helt.

Fristen for å foreslå endringer til programforslaget går ut onsdag. Ifølge Dagsavisen har spesielt forslaget om å ikke fjerne formuesskatten helt, kun på arbeidende kapital, fått flere til å rynke på nesen. Forslaget ble lagt fram av programkomiteens leder, Torbjørn Røe Isaksen, i september.

– Mange er skeptiske til at Høyre skal avlyse egne ambisjoner om skattelettelser og å fjerne formuesskatten, sier lederen i Oppland Høyre, Svein Håvar Korshavn. Fylkeslaget vil sammen med Nord-Trøndelag, Sogn og Fjordane og Oslo gå imot forslaget. Andre i partiet er mer positive.

– Vi er enig i formuleringen om moderate skattelettelser i den neste stortingsperioden. Det gir ikke mening å gå veldig hardt til verks etter nettopp å ha landet en bred skattereform i Stortinget, sier fylkesleder Yngve Brox i Sør-Trøndelag.

Det ligger også an til strid om pelsdyrnæringen, kontantstøtte og barnetrygd.

Populært