Meny

Norske bistandspenger til serbisk yoga

Utenriksminister Børge Brende har ansvaret for bistandsbudsjettet, der 26 milliarder har blitt fordelt til nesten 1.500 aktører. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det serbiske yogaforbundet, musikkorps i Sør-Afrika og det kinesiske handelsdepartementet var blant mottakere av norske bistandsmidler i fjor, viser en oversikt Dagens Næringsliv har laget.

De store kjente organisasjonene som FNs utviklingsprogram UNDP, Norfund, UNICEF, Flyktninghjelpen, Røde Kors og Den Globale Vaksinealliansen (Gavi) fikk de største summene i fjor. 20 av de 26 milliardene fra Norge går til 70 aktører som alle får mer enn 50 millioner kroner. De seks øvrige milliardene fordeles på ikke mindre enn 1.400 mottakere.

Dagens Næringsliv har spurt Utenriksdepartementet om hva pengene har blitt brukt til.

Blant annet har Yoga Federation of Serbia fått 8.000 kroner til et kvinneprosjekt som har som mål å hjelpe voldsutsatte kvinner tilbake til yrkeslivet. Norges Musikkorps Forbund har fått 2,1 millioner kroner til samarbeid med det sørafrikanske Field Band Association, og handelsdepartementet i Kina står som mottaker av 28 millioner kroner. Disse pengene går ifølge UD til å finansiere ni ulike samarbeidsprosjekter innen miljø.

Statssekretær Tone Skogen i Utenriksdepartementet sier at antallet mottakere har blitt redusert de siste årene, og at de ønsker å redusere det ytterligere, fordi det kan være like krevende å forvalte og sørge for god måloppnåelse i de små avtalene som i de store.

Les også: Norge får mest norsk bistand også i 2017

Vil vise fram norsk bistand som godt eksempel

Populært