Meny

Vil bruke 1,3 milliarder på å sikre Oslos drikkevann

Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg (MDG) vil bruke 1,3 milliarder til å sikre Oslos vannforsyning. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byrådet i Oslo vil bruke 1,3 milliarder kroner til å bygge fire nye basseng som skal sikre Oslos vannberedskap i framtiden.

Rundt ti ganger de siste fem årene har Oslos vannreserver vært kritisk lave på grunn av feil renseanlegget ved Oset, skriver Aftenposten.

Da har Vann- og avløpsetaten to til fire timer på seg til å enten fikse problemet eller starte opp reserveanlegget, før Oslo i teorien går tom for rent drikkevann. Omtrent 90 prosent av drikkevannet i Oslo kommer fra Maridalsvannet og renseanlegget ved Oset.

Les også:  Søppelproblemet i Oslo ikke løst

I byrådets budsjettforslag for 2017 er det satt av 1.346 millioner kroner fordelt fram til 2022 for å bygge fire nye bassenger i fjellet ved Maridalsvannet. To av bassengene skal gi Vann- og avløpsetaten opptil fire timer ekstra beredskapstid dersom det skjer noe uventet.

Alle Oslos husholdninger vil fra 2023 alle betale 179 kroner ekstra i gebyr for å finansiere investeringen.

– Det er viktig å understreke at Oslo har trygt og rent vann, men det er flere investeringer vi må gjøre de neste årene for å sikre god vannberedskap, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG). (©NTB)

Les også:  Oslobyrådet vil ha omkamp om E18

Helse og livsstil
Populært