Vil bruke 1,3 milliarder på å sikre Oslos drikkevann

Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg (MDG) vil bruke 1,3 milliarder til å sikre Oslos vannforsyning.
Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg (MDG) vil bruke 1,3 milliarder til å sikre Oslos vannforsyning. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byrådet i Oslo vil bruke 1,3 milliarder kroner til å bygge fire nye basseng som skal sikre Oslos vannberedskap i framtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt ti ganger de siste fem årene har Oslos vannreserver vært kritisk lave på grunn av feil renseanlegget ved Oset, skriver Aftenposten.

Da har Vann- og avløpsetaten to til fire timer på seg til å enten fikse problemet eller starte opp reserveanlegget, før Oslo i teorien går tom for rent drikkevann. Omtrent 90 prosent av drikkevannet i Oslo kommer fra Maridalsvannet og renseanlegget ved Oset.

Les også: Søppelproblemet i Oslo ikke løst

I byrådets budsjettforslag for 2017 er det satt av 1.346 millioner kroner fordelt fram til 2022 for å bygge fire nye bassenger i fjellet ved Maridalsvannet. To av bassengene skal gi Vann- og avløpsetaten opptil fire timer ekstra beredskapstid dersom det skjer noe uventet.

Alle Oslos husholdninger vil fra 2023 alle betale 179 kroner ekstra i gebyr for å finansiere investeringen.

– Det er viktig å understreke at Oslo har trygt og rent vann, men det er flere investeringer vi må gjøre de neste årene for å sikre god vannberedskap, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG). (©NTB)

Les også: Oslobyrådet vil ha omkamp om E18