Bjarne Håkon Hanssen åpner for politisk comeback

Bjarne Håkon Hanssen mener kommunereformen går for tregt og kunne gjerne tenke seg å gjøre noe med dette i en statsrådsstol. Foto: Morten Holm / NTB scanpix
Bjarne Håkon Hanssen mener kommunereformen går for tregt og kunne gjerne tenke seg å gjøre noe med dette i en statsrådsstol. Foto: Morten Holm / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) åpner for comeback i norsk rikspolitikk dersom Jonas Gahr Støre blir statsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror at sjansen for at du finner meg i en statsrådsstol igjen er veldig liten. Sjansen for at jeg skulle si ja, hvis jeg mot formodning skulle få et slikt spørsmål, er veldig liten. Men det finnes noen utfordringer der, sier Hanssen (54) til VG.

Av interessante utfordringer nevner Hanssen kommunestrukturen.

– Jeg mener at den er helt feil. Her burde regjering og Storting ha fastsatt en kommunestruktur, sier han, og svarer bekreftende på at det bør være tvang.

– Ja. Helt åpenbart. Det blir bare tull, det som skjer nå.

Hanssen, som blant annet har vært landbruksminister (2000-2001), arbeids- og inkluderingsminister (2005– 2008) og helseminister (2008-2009) under Stoltenberg, sluttet i politikken og gikk inn i PR-bransjen i 2009.

Les også: Da Bjarne Håkon Hanssen fikk EU-galskap