Meny

Helgesen: – Vet ikke om Trump gjør alvor av sine klimatrusler

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) erkjenner at Donald Trumps trusler om å trekke USA ut av Parisavtalen og oppheve amerikanske klimatiltak gir grunn til uro. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter Donald Trumps valgseier er det avgjørende at resten av verden viser at vi fortsetter å bekjempe klimaendringene, mener klimaminister Vidar Helgesen (H).

Han erkjenner at internasjonal klimapolitikk vil gå på et alvorlig tilbakeslag hvis Trump gjør alvor av sin trussel om å trekke USA fra Parisavtalen.

– Det vil være svært negativt. USA er verdens største økonomi og verdens mest innflytelsesrike nasjon, sier Helgesen til NTB.

I løpet av valgkampen lovet Trump «kansellere» Parisavtalen, fjerne amerikanske klimatiltak og stanse all støtte til FNs arbeid for å bekjempe den globale oppvarmingen.

Helgesen understreker likevel at vi foreløpig ikke vet hvilke av disse truslene Trump vil sette ut i livet. Og om han skulle oppheve USAs klimatiltak, er det ikke gitt at andre land vil svare med samme mynt.

– Det er viktig å være veldig tydelig på at resten av verden går videre, uavhengig av hva USA gjøre, sier klimaministeren.

Populært