Meny

Demonstrasjoner mot Trump:

Politiet brukte gummikuler og har pågrepet 26

26 personer er pågrepet etter det politiet karakteriserer som «opptøyer» i Portland, Oregon i USA. Se video i vinduet over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Portland i Oregon pågrep natt til fredag minst 26 personer for å ha deltatt i opptøyer i byens gater under en demonstrasjon mot Donald Trump.

– Politiet har pågrepet minst 26 mennesker under opptøyene. Fredag formiddag kommer vi med en oppdatert oversikt over pågripelser, siktelser og bilder, heter det i en Twitter-melding fra politiet.

Det hele startet som en demonstrasjon torsdag kveld med anslagsvis 1.500 mennesker. Etter hvert ble stemningen stadig mer aggressiv. Demonstranter begynte å ødelegge butikkvinduer og biler. Det ble også observert flere personer væpnet med baseballkøller og utstyrt med fakler, og demonstranter kastet gjenstander mot politiet.

Etter hvert omtalte politiet demonstrasjonen som rene opptøyer.

– Etter flere ordrer om å oppløse folkemengden, har politiet tatt i bruk ikke-dødelige våpen som gummikuler, tårespray og pepperspray, meldte politiet.

Marita Nilsen, en 24 år gammel norsk student, var til stede. Hun omtaler overfor NRK situasjonen som ubehagelig.

– Folk har kledd seg ut, noen har skumle masker på. De protesterer mot flere ting Trump tidligere har sagt at han skal gjøre som president, blant annet muren på grensen til Mexico. De forsøker å beskytte migranters rettigheter, sier hun, og legger til at det er varslet protester også de kommende dagene.

Trump selv hevder demonstrasjonene rundt omkring i landet er iscenesatt av mediene.

Populært