Carl I. Hagen fryder seg over Trump-seier

<p>Carl I. Hagen</p>
Carl I. Hagen Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Fremskrittspartiets nestor Carl I. Hagen sier til VG at han ikke er overrasket over at Donald Trump tok hjem seieren i nattens valgthriller i USA. Samtidig fryder han seg over at ekspertene tok feil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisen følte Eli Hagen at Hillary Clinton ville vinne da hun la seg utpå natten. Ektemannen hevder imidlertid at Trumps seier ikke kom overraskende på ham da han slo på TV-apparatet onsdag morgen.

– Først og fremst følte jeg en viss skadefryd over at alle de såkalte ekspertene og «forståsegpåerne» tok feil igjen. Jeg tror rett og slett mange velgere lenge har visst at de ville stemme på Donald Trump, men at de har vegret seg for å si det høyt, sier Hagen til VG.

– Store i kjeften

Han mener valgresultatet må være en alvorlig lærepenge for flere.

– Mange, også norske politikere, har vært store i kjeften overfor Russland og Trumps forhold til Putin basert på USAs militære muskler. Jeg har ment at et godt forhold til Russland er positivt, og det tror jeg vil vise seg når Trump overtar presidentvervet, mener den tidligere Frp-formannen.

— Litt flaut for mange

Han tror mange amerikanere ikke turde å svare at de ville stemme Trump i meningsmålingene før valget, og sammenligner dette med måten Frp ble møtt på.

– Slik var det også mange som så på Fremskrittspartiet i begynnelsen. Man sa ikke hva man skulle stemme på. Det var litt flaut for mange. Men de stemte på Frp, sier Carl I. Hagen.

Les også: Trumps valgløfter kan endre USA

Den norske eksperten som fikk rett

Stoltenberg med klar bestilling til Trump

UNICEF om Trump-seier: – Snakk med barna om valget i USA

Personvernpolicy