Clinton og Trump med innspurt i Florida

En hektisk og særdeles skitten valgkamp nærmer seg slutten for Donald Trump og Hillary Clinton. Foto: Reuters / NTB scanpix
En hektisk og særdeles skitten valgkamp nærmer seg slutten for Donald Trump og Hillary Clinton. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hillary Clinton og Donald Trump er i innspurten i kampen om Det hvite hus, og begge retter nå søkelyset mot de viktige vippestatene, deriblant Florida.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump talte lørdag til entusiastiske tilhengere på et valgmøte i Tampa som jublet og applauderte da han i kjent stil snakket om industriarbeidsplasser som har forsvunnet til utlandet, korrupte politikere, manipulerte medier og økte helsekostnader med president Obamas helsereformer.

– Vi vil stoppe jobber i å forsvinner ut av USA og vi vil stoppe arbeidsplasser i å forsvinne ut fra det flotte Florida, sa den republikanske presidentkandidaten.

– Min plan er å få arbeidsplassene som har blitt stjålet av dumme eller korrupte politikere, tilbake til dere, sa han videre.

Les også: Trump haler innpå, men Clinton mister ikke velgere

Latino-stemmer kan avgjøre

Å vinne Florida blir trolig avgjørende for å vinne presidentvalget, derfor drev også Demokratenes Hillary Clinton valgkamp her lørdag. Hun gikk på talerstolen i øsende regn Pembroke Pines like nord for Miami.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil være alles president, sa Clinton, som hørtes ut som om hun var i ferd med å miste stemmen. Uker med intens valgkamp har tydeligvis tatt på.

Ifølge nettstedet til statistikkguru Nate Silver, FiveThirtyEight, har Trump 53 prosents sjanse til å vinne Florida mens Clinton har 47 prosents sjanse.

Men delstaten har en stor latinamerikansk befolkning, om lag 5 millioner av solskinnstatens 20 millioner innbyggere har latinamerikansk bakgrunn. Og skepsisen til Trump er stor blant mange av dem.

Les også: Trump: Jeg trenger ikke støtte fra kjendiser

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hektisk program

Etter at Trump og Clinton er ferdige med lørdagens arrangementer i Florida, går det slag i slag på flere andre valgkampmøter gjennom lørdag og søndag,

Lørdag ettermiddag dro Trump videre til North Carolina, også det en svært viktig vippestat og deretter Nevada. Clinton har ingen flere valgkamparrangementer lørdag, men reiser til Pennsylvania, en annen viktig vippestat som hun trolig må vinne for å sikre seg seier på tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som tidligere i valgkampen, bruker de to rivalene også de siste dagene til å male fram to helt forskjellige bilder av USA. Der Clinton snakker om håp og forsøker å vise hvor bra det går med landet, økonomisk og på andre måter, gjør Trump det beste han kan for å svartmale situasjonen og framheve det han mener er et korrupt statsapparat med en økonomi i fritt fall.

Og på meningsmålingene har ledelsen Clinton har hatt over Trump, stadig blitt mindre. Forsprang er nå på 1,7 prosentpoeng, viser gjennomsnittet av de siste ni meningsmålingene, regnet ut av RealClearPolitics.