Frp undersøker Tybring-Gjeddes deltakelse på omstridt møte

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjeddes tilstedeværelse på et møte der formålet var å danne et nytt, innvandringskritisk parti, er blitt en sak for partiets organisasjonsutvalg.
Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjeddes tilstedeværelse på et møte der formålet var å danne et nytt, innvandringskritisk parti, er blitt en sak for partiets organisasjonsutvalg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Organisasjonsutvalget i Fremskrittspartiet har opprettet sak etter at Christian Tybring-Gjedde var til stede på et hemmelig møte der formålet var å planlegge et nytt, innvandringskritisk parti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiet har fått navnet Alliansen. Stortingspolitikeren og hans kone har forklart at de forlot møtet da diskusjonen om et nytt parti dukket opp.

Det var Finansavisen som først omtalte møtet som fant sted på Gimle terrasse i Oslo 24. august. Frp-parets tilstedeværelse på møtet er blitt en sak for organisasjonsutvalget i partiet, melder NRK.

Les også: Finansavisen: – Tybring-Gjedde i møte om nytt parti

– Vi har hatt samtaler med Christian, og tror på ham når han sier at han ikke fikk noen invitasjon på forhånd, og at han og Ingvil gikk hjem når dette tok en retning de ikke ville være med på, sier leder av partiets organisasjonsutvalg, Helge André Njåstad.

Men, han legger ikke skjul på at det vil være illojalt og en alvorlig sak dersom tillitsvalgte Frp-ere bidrar til stiftelsen av konkurrerende partier.

– Jeg skal ikke si til NRK hva vi i utvalget vil foreta oss videre, men per nå er det vel ikke mer å gjøre enn å undersøke fakta, sier Njåstad.

Personvernpolicy