Listhaug reagerer på rasismeanklager

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) mener en gruppe motstandere har gått sammen for å forsure debattklimaet på hennes Facebook-side, ved å anklage henne for å være rasist og poste tegninger der hun er avbildet med grisenese. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) mener en gruppe motstandere har gått sammen for å forsure debattklimaet på hennes Facebook-side, ved å anklage henne for å være rasist og poste tegninger der hun er avbildet med grisenese. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun blir bombardert med påstander om at hun er rasist og sammenlignes med nazistene på sin egen Facebook-side.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag la hun ut et innlegg der hun anklager en gruppe meningsmotstandere for å gå sammen om forsure diskusjonen på Facebook-siden.

– Den siste tiden har det også organisert seg en gjeng med personer for å bombardere denne siden med stygge påstander. Jeg kalles rasist, fremmedfiendtlig, jeg sammenlignes med nazistene og 30-tallet i Tyskland, skriver Listhaug.

Hun viser til gruppen Opprop mot Regjeringens innvandringspolitikk.

– De fleste medlemmene i denne gruppen er nok helt vanlige folk. Men det er en liten krets som koker sammen påstander om nazisme og det produseres tegninger av meg med grisenese, skriver hun, og varsler at hun nå vil kaste ut dem som forsurer debattklimaet på hennes side.

Les også: Listhaug vil ikke la seg dempe av Fabian Stang

En av administratorene av gruppen som Listhaug viser til, avviser at den står bak organisert mobbing. Hun skriver at administratorene ikke kan stilles ansvarlig for det enkeltpersoner skriver på Listhaugs side, men kommer samtidig med en oppfordring.

– Stå på videre med å jobbe for en god sak, men husk å fokusere på saken og at vi i hvert fall her i gruppa forsøker å holde oss til retningslinjene, skriver Janne Løken.

Les også: Listhaugs hyggeprat med islamfiendtlige Ronny Alte

Personvernpolicy