Krisesamtaler innledet i Venezuela

De siste ukene har det vært flere store demonstrasjoner både for og imot Venezuelas president Nicolás Maduro. Her fra en demonstrasjon til støtte for presidenten i forrige uke. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB scanpix.
De siste ukene har det vært flere store demonstrasjoner både for og imot Venezuelas president Nicolás Maduro. Her fra en demonstrasjon til støtte for presidenten i forrige uke. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Flere medlemmer av opposisjonen i Venezuela har innledet samtaler med regjeringen i et forsøk på å løse landets politiske krise.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlingene er kommet i gang etter et initiativ fra Vatikanet, men boikottes fortsatt av 15 partier som er negative til at myndighetene avlyste en folkeavstemning som hadde som mål å fjerne president Nicolás Maduro fra makten.

Maduro ankom søndag kveld et museum vest i hovedstaden Caracas for å delta i samtalene. Til stede var også tidligere president i Spania Jose Luis Zapater, som mekler på vegne av Vatikanet.

Opposisjonen har trappet opp sin kampanje for å få fjernet Maduro. I forrige uke samlet titusenvis av demonstranter seg i gatene og torsdag er det planlagt nye protester mot presidenten.

Personvernpolicy