Venstre vil hindre kutt i regionale midler

Trine Skei Grande, partileder i Venstre. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Trine Skei Grande, partileder i Venstre. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Når Venstre legger fram sitt alternative budsjettforslag over helgen, er det ingen spor av regjeringens forslag om å kutte 400 millioner kroner til regional utvikling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Disse utviklingsmidlene blir en av mange saker partiet skal kjempe for overfor regjeringspartiene, skriver Trønder-Avisa.

– Vi har vært kritiske til kuttene også tidligere. Vi mener det ikke er grunnlag for å kutte ytterligere, iallfall ikke nå som vi skal inn i nye regioner, sier stortingsrepresentant André N. Skjelstad til avisen.

I regionreformen skal dagens 19 fylker bli til 10 regioner. Trøndelagsfylkene har allerede bestemt seg for å gå sammen. Venstre synes ikke det er en god strategi å kutte utviklingsmidlene midt i reformprosessen.

– Kuttet fra regjeringen var på totalt 400 millioner. Vi legger inn hele det beløpet i vårt budsjett, sier Skjelstad. Han tror det blir tøffe forhandlingsrunder de neste ukene, men sier regionreformen er viktig for partiet..

– Det er mange punkter som er krevende i dette. Vi er blant forkjemperne for nye regioner. Det ser ut som det blir en vellykket reform, og det er Venstres reform. Da er det også viktig at de får rammer så de kan styre dette selv, sier han om fylkeskommunene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden