Skogen Lund etterlyser nye tanker om grønt skifte

Kristin Skogen Lund. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kristin Skogen Lund. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

NHO-direktør Kristin Skogen Lund sier Norge aldri vil nå klimamålene ved å legge økonomiske byrder på næringslivet. Hun vil ha det grønne skiftet inn på en ny linje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skogen Lund sier til VG at hennes medlemsbedrifter ønsker å være med på et grønt skifte, men at det må skje på andre premisser enn i dag.

– Dette løses ikke bare med å legge økonomiske byrder og avgifter på næringslivet. Da vil norske bedrifter tape konkurransekraft. Da vil Norge aldri nå sine klimamål. Det blir ingen grønn omstilling med røde bunnlinjer, sier NHO-sjefen.

– Politikerne må innse at det bare er hvis du kobler økonomisk vekst med tiltak for å nå lavutslippssamfunnet, at vi sammen kan finne løsninger som kan kutte nok i CO2-utslippene, sier Skogen Lund. Hun mener blant annet at støtten som gis til elbiler, ville hatt større effekt om den var innrettet mot å bytte ut drivstoff på tyngre kjøretøyer. Hun sier hun vil ha politikere som evner å se de store linjene.

– Alle ser at vi må bli mindre avhengige av olje og gass. Da må politikerne gjøre valg som gjør at våre bedrifter kan lede an innen utvikling av utslippsfrie løsninger.

Les også: Avtale om verdens største verneområde til havs

WWF: Mennesket kan utrydde to tredjedeler av dyrelivet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden