Meny

Putin: – Er USA en slags bananrepublikk?

Se video av Putins tale her
Se video av Putins tale her

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Vladimir Putin avviser at Russland har planer om en ny krig. Samtidig avviser han påstandene om påvirkning av det kommende presidentvalget i USA.

– For andre land er den påståtte trusselen lønnsom for å få godkjent sine nye forsvars-budsjetter.

Slik kommenterte Putin påstandene om at Russland utgjør en fare for andre land. Den russiske presidenten avdramatiserte beskjeden fra NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, om at trusselen fra øst er økende.

– Mystiske trusler blir stadig presentert, som den beryktede militære trusselen fra Russland. Problemet er bare at Russland ikke kommer til å angripe noen, sa Putin under et møte med samfunnsforskere i Sotsji torsdag.

Les også: Putin: – Vi må svare på NATOs aggressive retorikk

– Oppdiktede problemer

Han mener også det er hysterisk å tro at Russland har forsøkt å påvirke det kommende presidentvalget i USA ved å hacke amerikanske institusjoner.

– Rekken av mytiske, oppdiktede problemer inkluderer hysteri – jeg finner ikke på noe annet ord – som har brutt ut i USA når det gjelder Russlands innflytelse på det aktuelle presidentvalget, sa Putin.

Amerikansk etterretning og president Barack Obamas regjering rykket tidligere i oktober ut sa at Russland står bak hacking som blant annet har rammet Det demokratiske partiet. De beskylder myndighetene i Moskva for å bruke lekkasjene, som blant annet er offentliggjort hos WikiLeaks, i et forsøk på å påvirke presidentvalget.

Les også: Putin mener Sovjetunionen burde overlevd

Bananrepublikk

– Er det noen som virkelig tror at Russland på noen måte kan påvirke det amerikanske folkets valg, spurte presidenten retorisk.

Før han fikk salen til å le med denne kommentaren:

– Er USA en slags bananrepublikk?

USA har sagt at de vil gjengjelde hackingen.

Populært